Munich, 30 June 2025



Information on the schedule for the EQE 2026

General

The EQE 2026 will take place online using the examination software WISEflow.

On examination days, candidates are advised to log on to the online examination system's internet platform at least 20 minutes before the start of the relevant paper. Candidates will be informed in due time about their personal access to the online examination system.

Papers F, M1 and M2 as well as papers C and D are split into parts. Once the time allowed for a part has elapsed, it will not be possible to go back to that part.

Paper F - 2 March 2026

Paper F is split into two parts. The first part is to be completed before the break, with the second part only becoming available after the break. It will not be possible to go back to the first part after the break. Paper F lasts four hours.

For part 1 no documents will be available for printing.

For part 2 candidates will be allowed to print the description of the invention as well as the prior-art documents. The documents allowed for printing will be made available no later than 10 minutes before the start of the second part.

Part	Content	Duration	CET time
F-1	Part 1	2 h	9:30 - 11:30
	Break	1 h	11:30 - 12:30
F-2	Part 2	2 h	12:30 - 14:30

Candidates may take unscheduled breaks. Further instructions relating to taking unscheduled breaks are laid down in the Instructions to candidates concerning the conduct of the EQE. It should be noted, however, that the exam clock will continue to run during unscheduled breaks, i.e. the examination will not be stopped.

Paper M2 – 3 March 2026

Paper M2 is split into two parts. The first part is to be completed before the break, with the second part only becoming available after the break. It will not be possible to go back to the first part after the break. Paper M2 lasts two hours and 45 minutes.

No calendars will be provided. No documents will be available for printing

Part	Content	Duration	CET time
M2-1	Part 1	1 h 30 min	9:30 - 11:00
	Break	30 min	11:00 - 11:30
M2-2	Part 2	1 h 15 min	11:30 - 12:45

Paper D - 3 March 2026

Paper D is split into three parts. Each part must be completed before the start of the next break, with the next part only becoming available after the break. Paper D lasts six hours.

No calendars will be provided. No documents will be available for printing.

Part	Content	Duration	CET time
D1-1	Part D1 - three questions (25 points)	1 h 30 min	9:30 - 11:00
	Break	30 min	11:00 - 11:30
D1-2	Part D1 - three questions (33 points)	2 h	11:30 - 13:30
	Break	45 min	13:30 - 14:15
D2	Part D2 (42 points)	2 h 30 min	14:15 - 16:45

During parts D1-2 and D2, candidates may take unscheduled breaks. Further instructions relating to taking unscheduled breaks are laid down in the Instructions to candidates concerning the conduct of the EQE. It should be noted, however, that the exam clock will continue to run during unscheduled breaks, i.e. the examination will not be stopped.

Paper A – 5 March 2026

Paper A lasts four hours.

Candidates will be allowed to print the prior-art documents and the drawing(s) of the application, but not the letter of the applicant. The documents allowed for printing will be made available at the latest ten minutes before the start of the examination.

Part	Content	Duration	CET time
Paper A	Full paper	4 h	9:30 - 13:30

Candidates may take unscheduled breaks. Further instructions relating to taking unscheduled breaks are laid down in the Instructions to candidates concerning the conduct of the EQE. It should be noted, however, that the exam clock will continue to run during unscheduled breaks, i.e. the examination will not be stopped.

Paper M1 – 9 March 2026

Paper M1 is split into two parts. The first part is to be completed before the break, with the second part only becoming available after the break. It will not be possible to go back to the first part after the break. Paper M1 lasts three hours.

Candidates will be allowed to print the description of the invention as well as the prior-art documents. The documents allowed for printing will be made available no later than 10 minutes before the start of each part.

Part	Content	Duration	CET time
M1-1	Part 1	1 h 30 min	9:30 - 11:00
	Break	30 min	11:00 - 11:30
M1-2	Part 2	1 h 30 min	11:30 - 13:00

Paper B - 10 March 2026

Paper B lasts three hours and thirty minutes.

Candidates will be allowed to print the prior-art documents and the drawing(s), but none of the following: the description and claims of the application, the EPO communication, the client's letter and the amended claims. The documents allowed for printing will be made available at the latest ten minutes before the start of the examination.

Part	Content	Duration	CET time
Paper B	Full paper	3 h 30 min	9:30 - 13:00

Candidates may take unscheduled breaks. Further instructions relating to taking unscheduled breaks are laid down in the Instructions to candidates concerning the conduct of the EQE. It should be noted, however, that the exam clock will continue to run during unscheduled breaks, i.e. the examination will not be stopped.

Paper C - 12 March 2026

Paper C is split into two parts. The first part is to be completed before the break, with the second part only becoming available after the break. It will not be possible to go back to the first part after the break. Paper C lasts six hours.

Candidates will be allowed to print everything except the claims of the patent in suit/opposed. The documents allowed for printing will be made available no later than ten minutes before the start of each part.

Part	Content	Duration	CET time
C-1	Part C1	3 h	9:30 - 12:30
	Break	45 min	12:30 - 13:15
C-2	Part C2	3 h	13:15 - 16:15

During both parts, candidates may take unscheduled breaks. Further instructions relating to taking unscheduled breaks are laid down in the Instructions to candidates concerning the conduct of the EQE. It should be noted, however, that the exam clock will continue to runduring unscheduled breaks, i.e. the examination will not be stopped.